Bericht van Vrijwilligerswerk Rotterdam: Zorgen voor iemand anders én voor jezelf; een training speciaal voor mantelzorgers met naasten met psychische klachten

 
 
Een aanzienlijk deel van de totale groep mantelzorgers loopt het risico om overbelast te raken of is dat al. Zeker voor mantelzorgers die iemand verzorgen met psychische klachten kan het extra zwaar zijn. Speciaal voor hen starten er trainingen die helpen goed voor de ander en zichzelf te zorgen, georganiseerd door Vrijwilligerswerk Rotterdam in samenwerking met indigo preventie.

Tijdens 4 bijeenkomsten van 2 uur, waarvoor een trainer van indigo preventie wordt ingezet, wordt het doel om overbelasting tegen te gaan en te verminderen nagestreefd door:

  • Kennis te geven over psychiatrische ziektebeelden;
  • Vaardigheden te trainen in de omgang met hun naasten met deze ziektebeelden;
  • Inzicht te geven in wat je wel en niet kunt doen in de omgang met de verzorgde;
  • Ervaringen uit te laten wisselen; Informatie te geven over ondersteuningsmogelijkheden middels De Mantelzorg Schijf van Vijf.*

Zoals u in de bijgevoegde flyer kunt lezen, start de eerstvolgende training op woensdag 13 september. In de flyer staat ook vermeld waar meer informatie over de trainingen te vinden is en hoe men zich kan aanmelden.

Met vriendelijke groet, Sandro Toma, accountmanager (ma-do) (010) 269 11 26 / 06 245 585 76
Westblaak 96, 3012 KM Rotterdam
Postadres: Postbus 208, 3000 AE Rotterdam
http://www.vrijwilligerswerkrotterdam.nl/

Zoek contenttype
Webpagina