Bericht van Vrijwilligerswerk Rotterdam: Zorgen voor iemand anders én voor jezelf; een training speciaal voor mantelzorgers met naasten met psychische klachten

 
 
Een aanzienlijk deel van de totale groep mantelzorgers loopt het risico om overbelast te raken of is dat al. Zeker voor mantelzorgers die iemand verzorgen met psychische klachten kan het extra zwaar zijn. Speciaal voor hen starten er trainingen die helpen goed voor de ander en zichzelf te zorgen, georganiseerd door Vrijwilligerswerk Rotterdam in samenwerking met indigo preventie.

Het doel van die trainingen is dat de mantelzorgers beter met hun situatie om kunnen gaan, zodat de kans op overbelasting vermindert.

De doelgroep is niet altijd even makkelijk te bereiken. Deze training kan echter een groot verschil in hun dagelijks leven maken. Onze vraag is de bijgevoegde flyer binnen uw netwerk te verspreiden, en om mantelzorgers die u kent te attenderen op de training.

 Tijdens 4 bijeenkomsten van 2 uur wordt het doel om overbelasting tegen te gaan en te verminderen nagestreefd door:

  • Kennis te geven over psychiatrische ziektebeelden
  • Vaardigheden te trainen in de omgang met hun naasten
  • Inzicht te geven in wat je wel en niet kunt doen in de omgang met de verzorgde
  • Ervaringen uit te wisselen
  • Informatie te geven over ondersteuningsmogelijkheden middels De Mantelzorg Schijf van Vijf

Zoals u in de bijgevoegde flyer kunt lezen, zijn er dit jaar drie trainingen gepland. Op donderdag 23 maart (zuidoever), op woensdag 29 maart en op dinsdag 9 mei (centrum) In de flyer staat vermeld waar meer informatie over de trainingen te vinden is en hoe men zich kan aanmelden.

 Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

 Met vriendelijke groet,

Sandro Toma, accountmanager (ma-do)
(010) 269 11 26 / 06 245 585 76

Westblaak 96, 3012 KM Rotterdam

Postadres: Postbus 208, 3000 AE Rotterdam