WAGRO Rotterdam

 
De WAGRO Rotterdam is er voor niet-gevestigde huisartsen: waarnemers, HIDHA’s en HID’s in de Rotterdamse regio. De WAGRO heeft drie pijlers als kern: belangenbehartiging, netwerken en scholing. Bij een LHV-lidmaatschap ben je automatisch lid, maar ook niet-LHV-leden zijn welkom. De WAGRO is er voor jou, maar jij bent ook de deel van de WAGRO.

WAGRO Rotterdam en LHV
De WAGRO Rotterdam is als commissie onderdeel van de LHV-huisartsenkring district Rotterdam en sinds 2018 weer vertegenwoordigd in het bestuur van de kring. Op landelijk niveau zijn er contacten met de andere WAGRO’s via HA-web en de LHV-Wadi.

Belangenbehartiging
Wij proberen de belangen van de niet-gevestigde huisarts te behartigen op verschillende vlakken. Zo zijn er contacten met de huisartsenposten via de dienstcommissies. Ook onderhouden wij contacten met het bestuur van de CHPR. Tenslotte vertegenwoordigen wij de niet-gevestigde huisartsen in het LHV-kringbestuur. Contactpersoon: Murid Siawash

Scholing
Een belangrijke rol, en de rol die vaak wordt herkend, zijn onze scholingsactiviteiten. De werkgroep scholing organiseert de zogenaamde WAGRO-café’s. In 2017 en 2018 kwamen er verschillende thema’s aan bod: ANW-zorg, kindermishandeling en mindfullness. Ook wordt de mogelijkheid geboden om je als lid aan te sluiten bij een FTO-groep en/of bij een intervisiegroep. Onze scholing-werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste mensen, maar we zoeken altijd nieuwe mensen met goede ideeën! 

Netwerken
De WAGRO speelt een rol bij het netwerk van niet-gevestigde huisartsen in Rotterdam. Door sociale media is deze rol kleiner dan voorheen. We vinden het echter wel belangrijk dat we, als niet-gevestigde huisarts, elkaar kunnen vinden. De steun aan de recente ontwikkeling, het opstarten van Slack als platform waar niet-gevestigde en gevestigde huisartsen elkaar beter kunnen vinden, is daar een voorbeeld van. Verder gebruiken we onze groep op HA-web actief. Meld je dus daarvoor aan! (volg onderstaand stappenschema)

HAGRO meets WAGRO
Een uniek evenement voor de regio is de HAGRO-meets-WAGRO. Een jaarlijks terugkerende activiteit, gesteund door de LHV-kring en de CHPR, waar niet-gevestigde en gevestigde huisartsen met elkaar in discussie gaan over verschillende onderwerpen. In 2017 ging het over de sfeer op de HAP. Hou onze HA-web-pagina en Slack in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

Wil je meedoen?
Een keer een nascholing organiseren? Wil je meedoen met de organisatie van de HAGRO-meets-WAGRO? Een plan voor een borrel? Of wil je bijdragen aan de HAGRO meets WAGRO? We zoeken altijd enthousiaste mensen én we hebben een budget. Je vindt ons op HAweb (volg onderstaand schema om aan te melden)  of via de WaarneemApp op Slack. Je kunt ons dan een persoonlijk bericht sturen.

How to:

Lid worden van de HA-web-groep van de WAGRO?
Je kunt je aanmelden op HAweb op de volgende wijze:

1. Klik in het hoofdmenu op 'Alle groepen'
2. Typ in de zoekbalk 'WAGRO Rotterdam'
3. Klik naast de beschrijving van de groep WAGRO Rotterdam-Rijnmond op: toegang vragen
4. Wij ontvangen een bericht van je aanmelding
5. Na goedkeuring door ons ontvang je een notificatie en zie je de groep verschijnen in het overzicht "Mijn groepen" 

Aanmelden op Slack WaarneemApp:
Via iemand die al in de Slack groep zit en anders via contact met een van ons.

Contact via e-mail of bij interesse:
wagro@huisartsenkringrotterdam.nl